Rauli Pekkala: “Homma sujui eikä takerrellut – siitä minä tykkäsin!”

Pekkaloiden 1980-luvun alkupuolella rakennetun omakotitalon katto kaipasi ehostusta. Naapurin katolla urakoinut Pinnoitusmestarit Oy herätti luottamusta ja valikoitui kunnostamaan myös Pekkaloiden katon.

Rauli perheineen on asunut Helsingin Puistolassa sijaitsevassa omakotitalossaan pian 30 vuotta. Punatiiliverhoillun talon aaltopeltikatto oli maalattu viimeksi muutama vuosi talon valmistumisen jälkeen, joten kunnostukselle oli nyt korkea aika.

– Pinnoitusmestareiden Panu Ratilainen oli pesemässä naapurin tiilikattoa. Huutelin eräänä perjantaina sinne katolle ja he tulivat meille tekemään suunnitelmaa meidän katon pesusta ja maalauksesta. Maanantaina olikin sitten jo porukka paikalla, Rauli muistelee.

“Kun se hyvin ja asiallisesti tehdään pohjatöitä myöten, niin silloin se kestää isältä pojalle.”

Toimintatavat vakuuttivat Pekkalat

Rauli kertoo Pinnoitusmestareiden toimintatapojen vakuuttaneen hänet. Katon pesu tehtiin ensin huolellisesti ja maalattiin sen jälkeen pensselillä.

– Katto pestiin liuottimella ja painepesurilla. Kuivamisen jälkeen seurasi pensselimaalaus. Pensselillä tulee tasainen kerros joka paikkaan, kun taas ruiskulla maalatessa tahtoo tulla aaltopeltiin katvealueita, Rauli kertoo.

Myös työntekijät ja sopiva hinta-laatusuhde vaikuttivat siihen, että Pinnoitusmestarit valittiin kunnostamaan talon kattoa.

– Hinta-laatusuhde oli kiitettävä, ja työntekijät nuoria, ahkeria ihmisiä. Kun se hyvin ja asiallisesti tehdään pohjatöitä myöten, niin silloin se kestää isältä pojalle.

“Panu on puheidensa mittainen mies!”

Remontin aikana sattui hauska tilanne, joka jäi varmasti mieleen niin Raulille kuin Pinnoitusmestareiden työntekijöillekin.

Ensimmäisenä maalauspäivänä alkoi sataa, jolloin työntekijät tulivat pitämään sadetta Pekkaloiden taloon. Pinnoitusmestareiden kolme työntekijää huomasivat Raulin alakerrassa täysimittaisen ilmakivääriradan ja kysyivät, voisivatko he ampua.

– Pojat olivat metsästäjiä ja ampumamiehiä ja alkoivat treenata! Nehän sitten haastoi mut, että jos voitat yhdenkin meistä, saat kaksi neliömetriä maalausta ja käsittelyä ilmaiseksi, Rauli nauraa.

– Sanoin, että kiinni veti ja kisa pystyyn!

Ampumahiihdon moninkertaiselle suomenmestarille, Raulille, pojat antoivat yhden harjoituslaukauksen. Laukaus oli napakymppi. Poikia alkoi hermostuttaa ja Rauli voitti koko porukan.

– Tässäkin Panu oli puheensa mittainen mies! Alennukset oli merkitty laskuun. Kaikki hommat, mitä hän on meillä tehnyt, on tehty loppuun asti, Rauli kiittelee.

“Jos jotakin sovittiin, se myös tehtiin. Nyt on turvallinen olo, kun katto on maalattu ja voi taas olla huoletta tästä.”

“Me olimme tyytyväisiä, ja niin ovat olleet muutkin!”

Rauli kertoo noin kolme päivää kestäneen remontin sujuneen hyvin. Erityisesti hän kehuu Pinnoitusmestareiden suoritusvarmuutta. Yrityksen palveluita on hänen innoittamanaan käyttäneet jo naapurit, sekä Pekkaloiden poika.

– Jos jotakin sovittiin, se myös tehtiin. Nyt on turvallinen olo, kun katto on maalattu ja voi taas olla huoletta tästä.

– Suosituksestani on maalattu jo toisen naapurin ja meidän pojan katto. Me olimme tyytyväisiä, ja niin ovat olleet myös muut asiakkaat.

Tilaa maksuton arviokäynti

Selvitä talosi remonttitarve täysin maksutta ja sitoumuksetta. Ammatttilaisemme arvioi talosi ulkoverhouksen tai katon kunnon ja remonttitarpeen. Saat samalla käynnillä pitävän tarjouksen remontista.

Maksuton arviokäynti

Lisää kokemuksia

Pinnoitusmestarit toteuttivat remontin asiakkaan toivomalla tavalla

Espoolaisen rivitaloyhtiö As Oy Keskiyöntie 17 autotallirakennusten aluskatteet olivat uusimisen tarpeessa. Tekijäksi valikoitui Uudellamaalla toimiva Pinnoitusmestarit Oy. Remontin myötä kuntoon tulivat paitsi aluskatteet, myös autotallien kattorakenteet.

Lue lisää 

Päivi Heikinheimo: ”Katosta tuli kuin uusi!”

Päivi Heikinheimo asuu vuonna 2001 rakennetussa kivitalossa Kirkkonummen Kantvikissa. Talon alkuperäiskuntoisen tiilikaton edellisestä pesusta oli kulunut jo aikaa ja katto kaipasi ehostusta. Kattoa puhdistamaan ja pinnoittamaan Päivi valitsi Pinnoitusmestarit Oy:n.

Lue lisää 

Tom Stenmark: “Nyt meillä on kestävä ja kaunis katto!”

Espoolaisen yrittäjän Tom Stenmarkin ja hänen vaimonsa vuonna 1956 rakennetun omakotitalon alkuperäinen tiilikatto alkoi ikänsä myötä olla hieman huonossa kunnossa ja kaipasi kunnostusta. Pinnoitusmestareiden tekemän kuntotarkastuksen myötä päätettiin pelkän kunnostuksen sijasta vanhan tiilikaton tilalle vaihtaa kokonaan uusi peltikatto.

Lue lisää